tiistai 9. joulukuuta 2014

Bien Hoa

Hei kaikki! Näyttää siltä että kokonaan kadotin kosketukseni tähän blogin kirjoittamiseen sen jälkeen kuin sairastelin, sorry! Yritän nyt vähitellen käydä läpi oleskeluni kohokohtia. Ensimmäinen asia, josta ajattelin kertoa, on matka Bien Hoa -nimiseen kaupunkiin noin puolitoista kuukautta sitten. Bien Hoa on U:n kotikaupunki, joten menin sinne hänen kanssaan viikonlopuksi. Kaupunki sijaitsee hyvin lähellä Ho Chi Minh Cityä. Menin ensin bussilla yliopistolle (matka kestää noin 50 minuuttia) ja sieltä menimme U:n moottoripyörällä Bien Hoaan, mikä kesti noin puoli tuntia.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun näin vietnamilaisen talon sisältä päin. U:n koti on kiva kaksikerroksinen talo joka on sisätiloista hyvin valoisa. Suomalaiselle oli eksoottista se, että moottoripyöriä säilytettiin keittiössä (keittiöön tuli ovi suoraan ulkoa). Asuinalue oli hyvin mielenkiintoinen, talojen välissä kulki kapeat kujat ja tunnelma oli mukava.

Asuinalueella oli katolinen kirkko, jonne menimme ensimmäisenä iltana, koska U:lla, hänen äidillään ja siskollaan oli siellä kuoroharjoitukset. Pihalla varmaan kaikki alueen lapset kerääntyivät ympärilleni - useimmat heistä eivät luultavasti olleet koskaan ennen nähneet ulkomaalaista. Lapset tuijottivat ja kikattivat ja huutelivat "Hello!". Se oli hämmentävää mutta hauskaa, tuntui kuin olisi ollut joku kuuluisuus. :D Kuoroharjoitus oli hyvin kaunis kokemus, istuin kirkon parvekkeella lämpimässä illassa ja kuuntelin laulua. Kuoro oli hyvä ja pidin lauluista, vaikkeivät ne olleet minulle tuttuja. Pidän siitä, miltä vietnamin kieli kuulostaa laulettuna.

Seuraavana aamuna kirkossa oli messu, jossa kuoro lauloi. Kuoron naiset olivat pukeutuneet perinteiseen vietnamilaiseen asuun nimeltä ao dai. Protestanttina oli kiinnostavaa nähdä katolinen messu. Rakenne oli aika samanlainen kuin protestanttisessa messussa, joten pystyin aika helposti seuraamaan mitä tapahtui vaikken ymmärtänyt kieltä.

Myöhemmin samana päivänä vierailimme U:n isoäidin luona, joka asuu lähellä. Tämän jälkeen tapasimme U:n paikallisia ystäviä ja menimme pizzalle ja pieneen huvipuistoon joka oli hyvin kaunis pimeässä kaikkine valoineen. Tämän jälkeen ajelimme ympäri kaupunkia moottoripyörillä. Minulla oli todella kivaa, vaikka olin jo tulossa sairaaksi eikä kuntoni ollut paras mahdollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti