tiistai 23. syyskuuta 2014

Esittely ja ensivaikutelmia

Hei kaikki! Tässä blogissa aion kertoa kolmen kuukauden opiskelijavaihdostani Ho Chi Minh Cityssä Vietnamissa. Olen tietojenkäsittelytieteen opiskelija Helsingin yliopistosta, ja olen myös työskennellyt laitoksellamme sivutoimisena tuntiopettajana ja tutkimusavustajana. Täällä HCMC:ssä vierailen Nong Lam -yliopistossa. Käytännössä vaihtoni tulee koostumaan kurssiassistenttina toimimisesta Linux-kurssilla ja harjoittelusta ohjelmointifirmassa, ja näistä saan sitten opintopisteitä.

Kirjoitan tätä tiistai-iltana. Saavuin tänne maanantai-aamuna. Lensin Helsingistä Pariisin kautta HCMC:een. Minua huolestutti etukäteen Charles de Gaullen lentokenttä Pariisissa, koska olin kuullut, että kenttä on sekava ja matkatavarat eivät usein ehdi jatkolennolle. Kuitenkin kaikki meni hyvin, vaikka minun piti tehdä check-in jatkolennolle ja mennä uudelleen turvatarkastuksen läpi. Lento Pariisista HCMC:een kesti 12 tuntia, yritin nukkua mutta ei onnistunut. Koneessa oli penkissä ruutu, jolta katsoa elokuvia ja kuunnella musiikkia jne. mutta se kävi mustana noin joka viides sekunti, joten sitä oli aika ärsyttävä käyttää. Muuten lento meni hyvin ja saavuin HCMC:een aamulla klo 6.30. Eräs Nong Lamin entinen opiskelija tuli minua vastaan kentälle, josta menimme hotellille. Hotellilla tapasin ensimmäistä kertaa kontaktihenkilöni, Mr. P:n, joka on vastannut järjestelyistä ja ollut hyvin avulias. Hotelli on perushotelli hyvällä sijainnilla. Jotain ongelmia on kyllä ollut esimerkiksi kylpyhuoneen oven kanssa (onnistuin lukitsemaan sen ulkopuolelta eikä sitä saanut auki ilman avainta), ja ilmastointilaitteesta tuli vettä lattialle. Hotellin henkilökunta ei juuri puhu englantia, joten kommunikointi on hieman haastavaa. Kuitenkin henkilökunta on ystävällistä, ja hotelli on siisti ja ihan viihtyisä. Oli mukava yllätys, että sähkölaitteiden käyttöön hotellilla ei tarvitse erillistä adapteria.

Näin ensinäkemältä pidän HCMC:stä paljon. Täällä on kiva ilmapiiri, uusia ja vanhoja taloja sekaisin, palmuja ja paljon ihmisiä ajamassa skootterilla tai mopolla. Niiden määrä on todella uskomaton, ja yhden mopon kyydissä saattaa olla kokonainen perhe! Tänään näin myös kun mopo ajoi sisälle ravintolaan tuomaan olutlaatikoita. (Ravintola ei varsinaisesti ollut rakennuksen sisällä, se oli avonainen ilman etuseinää, mutta silti oli hauskaa nähdä mopon ajavan sisään.)

Ruoka on todella hyvää. Olen syönyt pho-nuudelikeittoa, täytettyä leipää nimeltä banh mi, riisiä suolatun kalan kanssa ja nautasuikaleita sipulin kanssa. Haluaisin löytää mahdollisimman paljon erilaisia ruokapaikkoja ja kokeilla eri ruokalajeja. Vietnamilainen kahvi on myös erittäin hyvää ja hyvin erilaista kuin länsimainen kahvi. Se tarjoillaan kondensoidun maidon kanssa, joka näyttää enemmän vanukkaalta kuin maidolta ja on todella makeaa.

Tänään vierailin ensimmäistä kertaa Nong Lamin yliopistolla (NLU) Mr. P:n kanssa. Matka hotellilta sinne kestää bussilla noin tunnin. Vaihtoehtoina kulkemiselle on tavallinen reittibussi tai yliopiston oma bussi. Jälkimmäinen lähtee hyvin aikaisin, klo 6.30, joten luulen tulevani käyttämään enimmäkseen tavallista bussia. NLU:n alue on suuri ja kaunis, rakennukset ovat puiden ympäröiminä ja luontoa on paljon. Kävimme informaatioteknologian tiedekunnan rakennuksessa ja tapasin dekaanin sekä muutamia opettajia. Oli oikein kiva reissu, vaikka sää oli todella kuuma. Odotan innolla, että näen myöhemmin yliopistolla, millaista opiskelu täällä on. Huomenna vierailen ensimmäistä kertaa firmassa, jossa minulla on harjoittelu. Jännittävää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti